Home » Uncategorized » Senzori de ploaie pentru parbriz

Senzori de ploaie pentru parbriz

var site_id = 62372; var gtopSiteIcon = 80; var _gtUrl = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://secure." : "http://fx."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + _gtUrl + "gtop.ro/js/gTOP.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); Bloguri, Bloggeri si Cititori
var site_id = 62375; var gtopSiteIcon = 80; var _gtUrl = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://secure." : "http://fx."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + _gtUrl + "gtop.ro/js/gTOP.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); Top  blogs D news
Advertisements

Un senzor de ploaie este o componentă tehnică, care poate determina dacă și cât de mult plouă, pentru a da un semnal la o acțiune.

Image
Există mai multe motive pentru care senzorul de ploaie este folosit. În caz de precipitatii, poate da un impuls la un aparat (pompa) care determină oprirea irigarii; poate da un impuls pentru închiderea unei uși sau a unui geam; poate da un semnal cînd plouă unui motor pentru stergatorul de parbriz.

Image
În principal, senzorul de ploaie este folosit la comanda automată al ștergătorului de parbriz. Firma de automobile Peugeot, a fost una dintre primele firme care a oferit la modelele sale în serie acest senzor din anul 1994. De atunci, aceasta este montat de mai mulți producători de automobile.

Image
La automobile senzorul este montat pe partea interioră a parbrizului. De obicei el este montat atașat în suportul de susținere a  oglinzii retrovizoare din partea de sus al parbrizului, sau undeva la marginea exterioară a câmpului de vizibilitate. Cîmpul de măsurare al acestuia are de obicei o dimensiune de 2 cm².

Image
Senzorul de ploaie se bazează pe sistemul de măsurare optoelectronic cu ajutorul unei diode de lumină (LED) că sursă de lumină, și o fotodiodă detectată.

Sursa: wikipedia.org

 

Image

Advertisements

1 Comment

  1. Inchirieri mese says:

    Nici nu stiam ca am un asemenea senzor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: